Navigare Navigare
Evenimente Evenimente

Lansare site proiect

 S-a lansat site-ul proiectului  POSDRU 57/1.3/S/38654 la adresa:  http://www.formareferoviara.ro  

Galerie foto eveniment lansare proiect

Acceseaza galeria foto a evenimentului de lansare proiect:  

Instruirea personalului creşte calitatea serviciilor

 Instruirea personalului creşte calitatea...   Instruirea personalului creşte calitatea serviciilor Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară - CENAFER a lansat...

Invitatie lansare oficiala a proiectului

Invitatie Lansarea oficiala a proiectului strategic: "Formarea formatorilor: o necesitate pentru alinierea la standardele Uniunii Europene privind formarea profesionala din domeniul...

Anunturi implementare Anunturi implementare

Incepere activitate A11

 Activitatea A11 “ Derularea programelor de formare si monitorizare proces ” a inceput in luna Ianuarie 2012 si se va desfasura pana in luna Iulie 2012. Sesiunile de formare vor fi sustinute de catre Instructorii specializati CENAFER in centrele de formare teritoriale (Bucuresti,...

Incheiere activitate A6

 Activitatea A6 “ Instruirea Conceperea programelor ” a fost desfasurata in perioada Ianuarie 2010-Decembrie 2011 si a constat in: ·          Conceperea programelor si a materialelor in format clasic pentru 15 programe de formare; ...

Incheiere activitate A8

 Activitatea A8 “ Instruirea formatorilor pentru administrarea si intretinerea portalului ” a fost desfasurata in luna Decembrie 2011 si a constat in instruirea a 8 specialisti CENAFER care au obtinut, in urma cursului de instruire, competente in ceea ce priveste administrarea si...

Incheiere activitate A10

 Activitatea A10 “ Selectia participantilor la programele de formare ” a fost desfasurata in perioada Aprilie-Noiembrie 2011 si a constat in prezentarea oportunitatilor proiectului in vederea atragerii grupului tinta. In cadrul activitatii s-a indeplinit “tinta” de 510...

Incheiere activitate A9

 Activitatea A9 “ Instruirea formatorilor pentru dezvoltare continut digital ” a fost desfasurata in perioada Aprilie-August 2011 si a constat in pregatirea si instruirea a 20 de specialisti CENAFER pentru realizare de continut digital. Activitatea, constand in pregatire teoretica...

Înscriere programe de formare Înscriere programe de formare

 Doamnelor/Domnilor Formatori/Instructori,

 
Vă mulţumim pentru interesul acordat derulării proiectului implementat de către Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară – CENAFER şi pentru faptul că doriţi să vă înscrieţi la programele de formare profesională continuă din cadrul acestuia.
Pentru a realiza acest lucru vă rugăm să descărcaţi cele trei fişiere ataşate acestui mesaj, le tipăriţi şi să le completaţi astfel:
1.    FORMULARUL de ÎNREGISTRARE a GRUPULUI ŢINTĂ – bifaţi categoriile la care vă încadraţi, ţinând cont de notele de subsol aferente.
2.    DECLARAŢIA DE CONSIMŢĂMÂNT cu privire la utilizarea datelor cu caracter personal – după înregistrarea numelui şi prenumelui şi citirea atentă a textului semnaţi şi dataţi documentul.
3.    SCRISOARE de INTENŢIE – după completarea datelor personale cerute completaţi la pct.4 şi eventual pct.5 pentru care dintre următoarele programe de formare profesională continuă din domeniile specifice doriţi să vă înscrieţi:
a.    Program formare pentru impiegatii de miscare ;
b.    Program formare pentru şef tren ;
c.    Program formare pentru mecanic de locomotivă;
d.    Program formare pentru revizor tehnic vagoane ;
e.    Program formare pentru electromecanic instalaţii SCB ;
f.     Program formare pentru picher ;
g.    Program formare pentru electromecanic IFTE-LC.
* - domeniul mecanic de locomotivă cuprinde şi funcţiile mecanic drezină pantograf, mecanic maşini grele cale şi mecanic maşini grele sudura căii.
Menţionăm faptul că perfecţionarea dvs. ca formator/instructor în cadrul celor trei programe de formare profesională continuă generală – „TOT”, „Consiliere profesională (dezvoltarea abilităţilor de organizare a activităţii de practică in domeniul feroviar)” şi „Noţiuni generale de SSM şi SU în cadrul programelor de FPC” constituie unul dintre obiectivele specifice ale proiectului şi sunteţi înscrişi din oficiu.
 
După completarea acestor documente anexaţi copii ale actului de identitate, eventual certificat de căsătorie (pentru doamne) şi a documentelor care certifică formarea dvs. pentru formator/instructor. Cele trei formulare completate şi anexele aferente se vor introduce într-un plic care va fi depus la cel mai apropiat sediu CENAFER spre a fi transmis către echipa de management a proiectului.
După primirea şi verificarea documentelor dvs. veţi fi selectaţi în Grupul ţintă al proiectului şi veţi fi anunţaţi prin acest site despre calendarul şi locaţiile de desfăşurare ale programelor de formare profesională continuă pentru care aţi optat.
 
Vă mulţumim !  
 

   Descărcare FORMULAR de ÎNREGISTRARE a GRUPULUI ŢINTĂ
   Descărcare DECLARAŢIE DE CONSIMŢĂMÂNT
   Descărcare SCRISOARE de INTENŢIE

Incheiere activitatea 11 Incheiere activitatea 11

 – DERULAREA PROGRAMELOR DE FORMARE ÎN SISTEM BLENDED LEARNING ŞI MONITORIZAREA PROCESULUI INSTRUCTIV-EDUCATIV

Au început programele de formare profesională continuă, derulate în cadrul activităţii A 11.

Primele serii au fost programate în Bucureşti şi au fost formate din formatorii interni ai CENAFER.
La sfârşitul lunii martie, vor începe cursurile în ţară, cu formatorii externi. Programările vor fi transmise operatorilor economici feroviari din timp.
La finalul fiecărei sesiuni de formare, participanţii sunt invitaţi să completeze un chestionar pentru evaluarea programului de formare profesională continuă parcurs, astfel încât fiecare cursant să îşi poată exprima opiniile. Puteţi vizualiza acest formular, accesând link-ul de mai jos.
Descarcă Evaluare program

Vă mulţumim pentru interesul acordat!

Incheiere activitatea 10 Incheiere activitatea 10

SELECŢIA PARTICIPANŢILOR LA PROGRAMELE DE FORMARE/PERFECŢIONARE

 Înscrierea la programe de formare profesională continuă s-a încheiat. S-au înscris 735 persoane, din care au fost selectaţi cei 510 participanţi, conform Cererii de finanţare.

Mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat în derularea acestei activităţi!
Încheiere activitate 5.2 Încheiere activitate 5.2

 Programul de completare chestionare aferent activitatii 5.2 „Realizare chestionar si diseminarea sa catre grupul tinta” s-a incheiat. Multumim tututror celor care ne-au ajutat in derularea acestei activitati

Chestionar Chestionar

În cadrul activităţilor implementate în proiectul POSDRU/57/1.3/S/38654, cu titlul "Formarea formatorilor: o necesitate pentru alinierea la standardele Uniunii Europene privind formarea profesională din domeniul feroviar", CENAFER realizează un studiu pentru a determina necesităţile de formare – perfecţionare, atât pentru formatorii interni, cât şi pentru formatorii operatorilor economici feroviari, în domenii de interes general, specific şi conexe transportului feroviar. Acest studiu are ca obiectiv consultarea angajaţilor cu privire la domeniile de activitate care îi interesează, pentru o mai bună organizare şi pentru pregătirea unor stagii de perfecţionare a personalului.

Studiul se adresează numai personalului din activitatea de instruire şi îndrumare a personalului feroviar care deţine un document de "formator" sau de "metodologia instruirii adultului în domeniul feroviar".

Programele de formare profesională continuă aferente acestui proiect se defăşoară prin dezvoltarea şi implementarea unui sistem de formare bazat pe TIC – formare la distanţă, Blended Learning şi portal de e-Learning, programele fiind susţinute prin sesiuni "clasice" şi sesiuni de tip "clasă virtuală". Acest lucru facilitează participarea personalului dvs. la programele respective, durata efectivă de curs fiind mult redusă.

Personalul care intră în "grupul ţintă" pentru acest proiect va participa gratuit. La absolvire, personal respectiv va dobândi un "Certificat de Absolvire" aferent programului parcurs.

Pentru a fi înscris la aceste programe, descărcaţi chestionarul, tipăriţi-l, completaţi-l, apoi depuneţi-l până la data de 25 februarie 2011 la cel mai apropiat centru teritorial CENAFER cu menţiunea "CHESTIONAR pentru proiectul POSDRU/38654".

Vă mulţumim !

 

Descarcă chestionarul!